Kuzu Etli Saray Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUZU kolun kemiğini çıkarıp, eti açın. Daha sonra et döveceği ile döverek inceltin. Kabak ve havuçları rendeleyin. Sıvıyağı bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kabak ve havucu ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik katın. Kısık ateşte karıştırarak 15 dakika sote edin ve ılınmaya bırakın. Kuzu etini düz bir zemine koyun. Üzerine sebzeli karışımı yayın. Fıstığı serpin ve eti rulo yapın. Daha sonra alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Pişen kuzu sarmayı dilimleyin. Patatesleri soyup, jülyen doğrayın ve kızartın. Servis tabaklarına önce patates koyun. Üzerine dilimlenmiş kuzu sarmayı yerleştirin. Koyun kekik ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.