Kırmızı Şarap Soslu Sığır Yanağı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SAFRAN sos için balık kemiklerini kereviz, havuç, beyaz şarap, yarım soğan ve su ile kaynatıp blenderden geçirin. Sosu tencereye alıp içine 1 çay kaşığı safran atarak tekrar kaynatın. Lüfer filetonun içindeki kılçığı çıkartın. Soğanı piyazlık doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritip soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Beyaz şarabı soğanın üzerine ekleyip çektirin. Sotelediğiniz soğanı lüfer filetonun üzerine yayın. Balığı baklava hamuru ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Diğer tarafta patatesleri haşlayıp soğan ve renkli biber ile kalan tereyağında soteleyin. Patates püresini kalıpla servis tabağına alın. Balığı patates püresinin yanına yerleştirin. Sosu balığın üzerine gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.