Kiraz Yaprağında Ekşili Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KİRAZ yapraklarını haşlayın. Yarmayı tuz ve yarım su bardağı su ile (su az gelirse ekleyebilirsiniz) yoğurup hamur hazırlayın. Yaprakların ortasına yarmalı harçtan paylaştırıp, sarın. Sarılan yaprakları üç sıra olacak şekilde tencereye dizin. Üzerini hafif kapatacak şekilde su koyun. Kaynamaya başlayınca kısın. Biraz daha su ekleyerek haşlayın. Bu arada ince ince doğranmış soğanları, kızdırılmış sıvıyağ ve tereyağı karışımının içinde kavurun. Erik ekşisi, un, yumurta sarısı, şeker ve etsuyu tabletini, biraz suyla hazırladığınız ayrana ekleyip, karıştırın. Daha sonra haşlanmış yaprak suyundan 1-1.5 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Kaynarken yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırın. Daha sonra kiraz yaprağıyla sarılmış köfteleri süzün. Kaynayan ayrandan bir su bardağı alıp kavrulmuş soğana ekleyin. Geriye kalan ayranı sarmaların üzerine döküp, birlikte kaynatın. Kaynarken bir çorba kaşığı kavrulmuş soğanı da yemeğin üzerine ilave edin. Köfteleri ateşten alarak, servis tabağına koyun. Soğan sos ve taze soğanla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL