Kestaneli Kuzu Yahni
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Eti tereyağı ile birlikte bir tencereye alıp soteleyin. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın ve eti kavurmaya devam edin. Unu yarım su bardağı sıcak suda karıştırarak eritip etlerin üzerine gezdirin. Eti kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kestane püresi, tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, bal ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL