Kayısılı Baharatlı Kuzu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Bir kasede portakal suyu, safran ve
    balzamik sirkeyi karıştırıp 1-2 saat bekletin. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında soğanı kavurun.
    Sarmısak, tuz, karabiber ve karanfili ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış eti, et suyunu ve kayısıları
    ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu karışımı bir fırın kabına alıp, üzerine kimyon serpin. Hazırladığınız safranlı sosu üzerine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...