Ispanaklı Pirzola Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TEREYAĞINI bir tencerede eritip doğranmış soğanı 5 dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış mantarları ekleyip 3 dakika daha soteleyin. Doğranmış sivri biber, kıyılmış maydanoz, biberdomates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatıp iri yapraklı olanlarından seçtiğiniz ıspanakları suda 1 dakika kaynatın. Çıkarıp sudan geçirin. Ispanak yapraklarının bir kaçını birleştirip düz bir zemine yayın.Pirzolaları kemikli kısımları dışarıda kalacak şekilde yaprakların üstüne yerleştirin. Üstlerine hazırladığınız mantarlı karışımdan 1'er çorba kaşığı koyun. Ispanak yaprakları ile etrafını sarın.Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine pirzolaları yan yana yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL