İslim Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup uzunlamasına 4 dilim halinde kesin. Yarım saat, acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Kağıt havluyla kurulayıp, sıvıyağda kızartın. Ayrı bir yerde eti, yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberle soteleyin. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Kızaran patlıcanların iki adedini düz bir zemine, üst üste çapraz yerleştirin. Ortasına, pişen etten bir miktar koyun. Patlıcanların uç kısımlarını üstte birleştirip, açılmaması için kürdanla tutturun. Kürdanların üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. Patlıcanları tencereye yerleştirip, az miktarda sıcak su ilave edin. Domates ve biberler hafif yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...