İşkembe Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İşkembeyİ bol suyla yıkayıp, tuz ve kişnişle ovun. Biraz bekletip iyice yıkayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, et, baharatlar, tuz ve sıvıyağı karıştırın. İşkembeyi çay tabağı büyüklüğünde kareler halinde kesin (yaklaşık 15 adet çıkacak). Hazırladığınız harcı işkembelerin üzerine koyup, işkembeyi katlayarak iki kenarını dikin. Bir kenarı açık kalsın. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları su dolu bir tencereye koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, suyunu süzüp, yeniden su dolu bir tencereye alın. Tuz ve sıvıyağ ekleyin. 3 saate yakın, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL