İç Baklalı Fırın Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SIVIYAĞI bir tencereye alıp üzerine baklaları, tozşeker ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak 4-5 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış soğanları ekleyip karıştırın. 1-2 dakika sonra suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra ocaktan alın. Baklaları, kullanacağınız fırın kabının tabanına yerleştirin. Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Islatılıp suyu süzülmüş bayat ekmeği, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler hazırlayarak fırın kabındaki baklaların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler pişene kadar tutun. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.