Hamurlu Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yarım paket margarini tavada kızdırın. 500 gram kıyma ilave edip kavurun. Üzerine 5 adet yemeklik doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kavurmaya devam edin. 1'er çay kaşığı karabiber ve pulbiber, 5-6 dal kıyılmış maydanoz ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın. 2 adet hazır ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurun yapışmaması için elinize sıvıyağ sürüp, hamurları avucunuzda çay tabağından küçük olacak şekilde açın. İçlerine, hazırladığınız harçtan 1 çorba kaşığı koyup kapatın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL