Fırında Elbasan Tava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine, salça ve su ekleyip, arada karıştırarak25 dakika haşlayın. Eti tepsiye alıp, tuzunu ayarlayın. Eti pişirdiğiniz suyun yarısını üzerine gezdirip, pirinci serpiştirin. Üzeri için yumurtaları çırpın. Yoğurt ve un ekleyip karıştırın. Karışımı, tepsideki etin üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL