Fırında Elbasan Tava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine, salça ve su ekleyip, arada karıştırarak25 dakika haşlayın. Eti tepsiye alıp, tuzunu ayarlayın. Eti pişirdiğiniz suyun yarısını üzerine gezdirip, pirinci serpiştirin. Üzeri için yumurtaları çırpın. Yoğurt ve un ekleyip karıştırın. Karışımı, tepsideki etin üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL