Fırında Lahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    LAHANAYI sıcak suda, yumuşayana dek bekletin. Suyunu süzüp, yapraklarına ayırın. Harç için kıyma, pirinç, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Lahana yapraklarının içine harcı pay edip, çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Üzeri için tereyağını eritip, unu tereyağında kavurun. Süt ekleyip, karışım muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip, ocaktan alın. Lahana sarmalarını fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye yakın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyince fırından alıp, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...