Etli Karalahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ sıcak suda 20 dakika ıslatın. Süzüp kenara alın. Satır kıymasını geniş bir kaba koyun. Üzerine ince kıyılmış soğan, pirinç, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Karalahanaların saplarını kesip 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Düz bir zemine alıp orta kısımlarındaki sert bölümleri bıçakla kesin. Lahana yapraklarına hazırladığınız harçtan koyup sarın ve tencereye yerleştirin. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. Sarmaların üzerine bir tabak koyun. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...