Etli Patates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ soyup kararmasınlar diye tuzlu suya atın. Derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ve yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Salçaları, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Suda bekleyen patatesleri çıkartıp içlerini çok derin ve ince olmayacak şekilde oyun. Hazırladığınız harcı patateslerin içine doldurun ve domatesten kapaklarla üstlerini örtün. Dolmaları bekletmeden derin bir tepsiye dizin ve üzerini biraz gececek kadar soğuk su ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 fırında 35-40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha fırında tutun. Tereyağını tavada eritip patateslerin üzerinde gezdirerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...