Etli Nohutlu Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ tencereye alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tencereye nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Bakla ve sarmısakları temizleyip 3 cm uzunluğunda doğrayın. Baklayı ayrı bir tencerede 20 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra sarmısakla birlikte tencereye etin üzerine ekleyin. Karıştırmadan 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu bir tencereye alın. Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında etli baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip iyice kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.