ETİ tencereye alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tencereye nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Bakla ve sarmısakları temizleyip 3 cm uzunluğunda doğrayın. Baklayı ayrı bir tencerede 20 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra sarmısakla birlikte tencereye etin üzerine ekleyin. Karıştırmadan 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu bir tencereye alın. Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında etli baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip iyice kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.