Etli Enginar Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Enginarları temizleyip bütün olarak, soğanlarla birlikte, yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesmeşeker, tuz ve bir bardak su ekleyerek 20 dakika pişirin. Enginarlar pişerken kuzu etini kalan tereyağında iyice kavurun. Domatesin kabuklarını soyup, küp doğradıktan sonra ete ilave ederek birlikte 10 dakika daha pişirin.
    Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotunu da ekleyip ocağı kapatın. Diğer tenceredeki enginarların içlerine bu harcı koyup 10 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...