Etli Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip soğanları 5 dakika sote edin. Üzerine eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak sote edin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika sonra dörde bölünmüş enginar, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. Suyu azalmışsa enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave erin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL