Ekşili Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyin, maydanozları incecik kıyın. Un hariç kalan tüm köfte malzemesini karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Un döktüğünüz bir tepsiye köfteri koyup sallayın ve köftelerin her tarafını una bulayın (böylece yapışmalarını önlemiş olursunuz). Derin bir tencereye, doğradığınız havuç ve patatesleri koyun. Üzerine su, 2 çorba kaşığısıvıyağ, tuz ve doğranmış maydanoz saplarını da ekleyip pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayınca köfteleri detencereye ekleyip pirinçleri yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu, tuz, un, ve 1 çorba kaşığı suyu ayrı bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş köftelere ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL