Ekşi Meyve Püresine Sarılmış Kuzu Pirzola, Tarçınlı Tart Eşliğinde
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tartı hazırlamak için, un, su, tuz ve sirkeyi yoğurun. Üzerine tereyağını ilave edip, 1 gün buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru incecik açın. Küçük tart kalıplarına yerleştirin. İçine elma, ezilmiş patates ve tarçını sıra ile yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamurun rengi kızarana dek, yaklaşık 20 dakika pişirip, servis tabağına alın. Bu arada kuzu pirzolayı zeytinyağı, tuz, beyazbiber, kıyılmış fesleğen ve kekikle harmanlayıp, 2 saat dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzüm pestiline sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişirin. Tarçınlı ve elmalı tartla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL