Dil Köfteli Ispanak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DİL ve kıymayı birlikte çektirin. Üzerine ufalanmış ekmek içi, rendelenip suyu sıkılmış soğan, yumurta, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartıp kenara alın. Ayrı bir yerde elle parçalanmış ıspanağı tereyağında kavurun. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alıp, üzerine köfteleri yerleştirin. Üzeri için yoğurt ve kıyılmış sarımsağı
    karıştırın. Pul biber ve naneyi de tereyağında kızdırın. Önce sarımsaklı yoğurdu, ardından pul biberli karışımı
    yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...