Dana Sakız Yahnisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında boydan boya dilimleyin. Her iki tarafına da bir fırça ile sıvı yağ sürün. Izgarada önlü-arkalı pişirip kenara alın. Daha bonfileyi dört parçaya ayırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin. Her parçayı patlıcanla sarın. Tereyağını bir tavaya alıp, temizlenmiş arpacık soğanları 5 dakika kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Biriki dakika daha kavurup üzerine bir su bardağı et suyu, damla sakızı, sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika pişirin ve patlıcana sardığınız bonfileleri tencereye alın. 10 dakika pişirip ocağı kapatın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.