Dana Gulaş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANLARI yemeklik doğrayın. Margarini eritin. Eti ve soğanı tencereye alıp soteleyin. Yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika, karışım koyu bordo renk alıncaya kadar pişirin.Şarabı ilave edip, şarabın alkolünün buharlaşması için 5 dakika daha pişirin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Etler yumuşayana ve yemeğin suyu koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağını eritin. Kimyon, yenibahar, tuz, karabiber ve limon kabuğunu ekleyin. Karıştırarak macun haline getirin. Bu karışımı pişen yemeğe azar azar ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL