Dana Gulaş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SOĞANLARI yemeklik doğrayın. Margarini eritin. Eti ve soğanı tencereye alıp soteleyin. Yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika, karışım koyu bordo renk alıncaya kadar pişirin.
    Şarabı ilave edip, şarabın alkolünün buharlaşması için 5 dakika daha pişirin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Etler yumuşayana ve yemeğin suyu koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağını eritin. Kimyon, yenibahar, tuz, karabiber ve limon kabuğunu ekleyin. Karıştırarak macun haline getirin. Bu karışımı pişen yemeğe azar azar ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...