Dana Escabeche Kırmızı Biber Sos İle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLENİN yarısını zar şeklinde doğrayın. Salatalık, taze soğan ve kabağı da aynı büyüklükte doğrayıp etlerin bulunduğu kaba ekleyin. Susam yağı, zeytinyağı, kekik, kişniş, fesleğen ve tuz ekleyip, marine olması için kenara alın. Bonfilenin diğer yarısını kekik, fesleğen ve tuz ile karıştırıp, yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Biberlerden birini, yemeklik doğranmış soğan ile küçük bir tavada soteleyin. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın ve blenderden geçirin. Kalan biberi dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Biber dilimlerinin üzerine kızarttığınız bonfileyi yayın. Yanına marine olmuş sebzeli çiğ eti kalıpla yerleştirin. Üzerine kırmızı biber sos gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL