Dana Escabeche Kırmızı Biber Sos İle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLENİN yarısını zar şeklinde doğrayın. Salatalık, taze soğan ve kabağı da aynı büyüklükte doğrayıp etlerin bulunduğu kaba ekleyin. Susam yağı, zeytinyağı, kekik, kişniş, fesleğen ve tuz ekleyip, marine olması için kenara alın. Bonfilenin diğer yarısını kekik, fesleğen ve tuz ile karıştırıp, yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Biberlerden birini, yemeklik doğranmış soğan ile küçük bir tavada soteleyin. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın ve blenderden geçirin. Kalan biberi dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Biber dilimlerinin üzerine kızarttığınız bonfileyi yayın. Yanına marine olmuş sebzeli çiğ eti kalıpla yerleştirin. Üzerine kırmızı biber sos gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL