Cacıklı Arap Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle ince bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice yoğurup, misketköfteler yapın. Köfteleri önce buharda haşlayıp, daha sonra çok az kırmızıbiberle zeytinyağında hafifçekızartın. Pazıyı ince kıyıp haşlayın ve suyunu sıkıp top yapın. Süzme yoğurda ince kıyılmış sarmısağı katıp,pazıyla karıştırın. Pazıyı servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL