Brie Peyniri ve Moskado Şaraplı Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ hafifçe bastırın ve derin bir kaba alın. Üzerine sıvıyağ, tane biber ve biberiye yapraklarını ekleyip bir günbuzdolabında dinlendirin. Tereyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sarmısağı pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış Brie peynirini ekleyip karıştırın. Beyaz şarabı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Krema, tuz ve beyaz tozbiberi ilave edip sosu çektirin. Diğer tarafta yağlı kızgın tavada bonfileyi kızartın. Kızaran bonfileyi, ayrı bir yerde kızarttığınız patates dilimleri ile servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Garnitür için sebzeleri yarı yarıya haşlayıp süzün. Tavada zeytinyağını kızdırın ve ezilmiş sarmısağı ekleyip soteleyin. Sebzeleri tavaya ekleyip 2-3 dakika çevirin. Ayrı bir kasede sebzeleri kümelendirin ve bonfileyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL