Böfstrogonof
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANI yemeklik doğradıktan sonra tencereye alın ve tereyağı ile birlikte çok az soteleyin. 1 cm eninde
ve uzun uzun kestiğiniz bonfileleri önce hızlı ateşte, et suyunu saldıktan sonra kısık ateşte kendi suyu ile
pişirip soğanlara ilave edin. Bu arada beşamel sos için sıvıyağı kızdırıp unu ekleyerek kavurun. Un pembeleşince sütü ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Etler yumuşadığında sulu kıvamdaki beşamel
sosu ekleyin. Hafif ateşte 15 dakika daha pişirerek tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan aldığınızda kremayı
üzerine ekleyerek karıştırın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL