Böfstrogonof
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANI yemeklik doğradıktan sonra tencereye alın ve tereyağı ile birlikte çok az soteleyin. 1 cm eninde
ve uzun uzun kestiğiniz bonfileleri önce hızlı ateşte, et suyunu saldıktan sonra kısık ateşte kendi suyu ile
pişirip soğanlara ilave edin. Bu arada beşamel sos için sıvıyağı kızdırıp unu ekleyerek kavurun. Un pembeleşince sütü ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Etler yumuşadığında sulu kıvamdaki beşamel
sosu ekleyin. Hafif ateşte 15 dakika daha pişirerek tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan aldığınızda kremayı
üzerine ekleyerek karıştırın
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL