Biryani

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. Kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Et ilave edip, iyice soteleyin. Et suyu ekleyip, et yumuşayana dek pişirin. Pirinç, safran, karabiber ilave edin. Kuru üzüm ekleyip, tuzunu ayarlayın. Pilav suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Yapışmaz yüzeyli tavada ayrı ayrı badem ve fıstığı kavurun. Pilava ekleyip harmanlayın. 10-15 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...