Biryani

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. Kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Et ilave edip, iyice soteleyin. Et suyu ekleyip, et yumuşayana dek pişirin. Pirinç, safran, karabiber ilave edin. Kuru üzüm ekleyip, tuzunu ayarlayın. Pilav suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Yapışmaz yüzeyli tavada ayrı ayrı badem ve fıstığı kavurun. Pilava ekleyip harmanlayın. 10-15 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...