Ayvalı Et
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABUKLARINI soyduğunuz ayvaların çekirdeklerini çıkarın ve iri küp şeklinde doğrayın. Yıkadığınız eti kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Eti tencereden alın ve tereyağını koyup, eritin. Ayvayı ekleyin ve kısık ateşte 5-6 dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda 1 saat bekletip, süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip, etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL