Ayva Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelİkle 2 adet ayvayı ortadan ikiye bölün. 2 su bardağı suda haşlayın. Suyunu süzüp ayvaları ve suyunu ayrı kaplara alın. Diğer tarafta, bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı çamfıstığı, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan, 1 tatlı kaşığı kuşüzümü, sivribiber, kıyma ve 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun. Tuz, kimyon, yenibahar, kırmızı tozbiber ve ayırdığınız su ilavesi ile bir taşım kaynatın. Ayvaların üzerine harcı dökün. Üzerine dilimlenmiş kaşar peynirini koyun. 180 derece fırında 10 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL