Arnavut Ciğeri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ciğerin zarını soyun. Damarlı yerlerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber ilave edin ve karıştırın. Ardından ciğerleri una bulayın. Fazla unlarını silkeleyin. İyice kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Delikli
    kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine tuz serpin. Yağın dörtte birini başka bir kaba aktarın. İyice kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Servis tabağına aktardığınız ciğerin üzerine dökün. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz serpin ve ovun. İnce kıyılmış maydanozla birlikte karıştırın. Ciğerle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...