Adana Kebap

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin. Çektirdiğiniz kıymaya baharatlarını atıp yarım saat yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanları rendeleyin ve maydonozları ince ince doğrayın. Soğanla maydonozu karıştırıp bir gün bekletin. Soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzün ve kıymaya ekleyin. Yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirin.

    Etleri şişe takarken ellerinizi yağ ya da suyla ıslatın. Ayrıca etleri şişe takarken parçalamamaya dikkat edin. Şişi sağ avcunuzun içine orturtun ve eti dört parmağınızla yukarıdan aşağı doğru yayın. Grilliant'ı 5. seviyeye ayarlayın ve kebapları ızgaraya dizin, 5 dk. pişirin. İsteğinize göre ızgara domates, biber ve soğanla servis yapabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...