Tarçınlı Portakal Reçeli
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Portakalları yıkayıp bir kürdanla kabuklarını birkaç yerinden delin. Bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 20-25 dakika kısık ateşte haşlayın. Soğuduktan sonra küçük dilimler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ve kırdığınız tarçınları ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Daha sonra kapağını açın ve 30 dakika daha pişirin. Reçel kıvamlanmaya başlayınca limon suyunu katın ve birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın. Kapaklarını kapatmadan bir gece bekletin. Sonra kapatıp kuru ve serin bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL