Selanik Gevreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YUMURTA ve tozşekeri derin bir kasede mikserle 10 dakika çırpın. Margarin, tereyağı, sıvıyağ ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika daha çırpın. Elenmiş un, ceviz ve meyve kurusunu ekleyip, tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın ve yağlanmış orta büyüklükteki bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın ve 10-15 dakika soğuttuktan sonra dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Tekrar araları açık olarak tepsiye dizin ve 150 derece fırında 45-60 dakika arasında iyice kızarana kadar kontrol ederek tutun. Ilınınca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...