MUHAMMARA
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İlk önce sarmısakları az tuz ilavesi ile ezelim ve cevizleride rondodan geçirelim.1 dilim bayat ekmek içini az su ile ıslatalım ve sonra suyunu sıkalım.Ve zeytinyagı hariç diger malzemeleri rondoya koyalım.Ve iyice karıştıralım.Sonra azar azar zeytinyagı ekleyelim ve tekrar karıştıralım.Kıvamı ne çok koyu ne çok sıvı olacak.Hazır olan muhammaramızı kapaklı bir kaba alıp buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL