Mısır Unlu Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KIYMAYI bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye dek, ara sıra karıştırarak kavurun. Yaş mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Mısır unu ve buğday ununu bir kaba alın. Üzerine keten ve ısırgan otu tohumu ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp, erimiş maya, kıyma, sıvıyağ, kalan 2 su bardağı ılık su ve cevizi katıp yoğurun. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alıp, üzerini düzeltin ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL