Köy Ekmeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya ve sıvıyağ katın. Kalan 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Bir tepsiyi yağlayıp kepek serpin. Hamuru tepsiye alıp 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL