Köy Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya ve sıvıyağ katın. Kalan 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Bir tepsiyi yağlayıp kepek serpin. Hamuru tepsiye alıp 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...