Kızılcık Ve Kırmızı Erik Marmeladı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KIZILCIKLARI yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 çorba kaşığı su ekleyip yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan erikleri de yıkayın. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin ve başka bir tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ekleyin. Yumuşayana dek pişirin ve ılıtın. Kızılcıklar ılındıktan sonra süzgeçten geçirip, çekirdeklerini ayırın ve yeniden tencereye alın. Erikler ılındıktan sonra blenderden geçirin ve kızılcığın üzerine katın. Tencereye tozşeker ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Üzerine limon suyunu katın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğutup temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL