Kestaneli Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DERİN bir kapta instant maya, muskat, tuz, kestane unu, anason ve 2 su bardağı unu karıştırın. Ayrı bir kapta süt, su, bal ve tereyağını karıştırıp, ocağa oturtun. Kısık ateşte, tereyağı eriyene dek karıştırın ve ılınmaya bırakın. Kuru ve sıvı karışımı birlikte iyice çırpın. Yumurta ve doğranmış kestaneyi katın. Kalan 3 su bardağı unu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. İyice yoğurup, hamurun üzerini unlayın. Derin bir kaba alıp, üzerini örtün ve oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın. Yeniden yoğurup, 45 dakika daha dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerlerini yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.