Kestaneli Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DERİN bir kapta instant maya, muskat, tuz, kestane unu, anason ve 2 su bardağı unu karıştırın. Ayrı bir kapta süt, su, bal ve tereyağını karıştırıp, ocağa oturtun. Kısık ateşte, tereyağı eriyene dek karıştırın ve ılınmaya bırakın. Kuru ve sıvı karışımı birlikte iyice çırpın. Yumurta ve doğranmış kestaneyi katın. Kalan 3 su bardağı unu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. İyice yoğurup, hamurun üzerini unlayın. Derin bir kaba alıp, üzerini örtün ve oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın. Yeniden yoğurup, 45 dakika daha dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerlerini yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL