Croque Monsieur

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 240 derece fırına koyun. Tek taraflarını kızartıp fırından alın. 2 adet ekmek diliminin üzerine hardal sürüp, dilimlenmiş kaşar peyniri ve salam yerleştirin. Kalan dilimleri üzerlerine kapatıp, iki adet sandviç elde edin. Sos için tereyağını eritin. Un ekleyip karıştırın. Un köpük köpük olduğunda, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sostan kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alın. Ekmek dilimlerini pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...