Zerde

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    SAFRANI gülsuyunun içinde 2-3 saat bekletin. Pirinci yıkayıp 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Nişastayı yarım bardak suda açıp, pirince ilave edin. Tozşeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım pişirin. Daha sonra ocağı iyice kısın ve zerde koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Kuşüzümünü yarım saat suda bekletin. Zerde soğuduktan sonra dolmalık fıstık ve kuşüzümü ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.