Zerde
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SAFRANI gülsuyunun içinde 2-3 saat bekletin. Pirinci yıkayıp 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Nişastayı yarım bardak suda açıp, pirince ilave edin. Tozşeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım pişirin. Daha sonra ocağı iyice kısın ve zerde koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Kuşüzümünü yarım saat suda bekletin. Zerde soğuduktan sonra dolmalık fıstık ve kuşüzümü ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL