Zerde
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci 15 dakika ılık suda ıslatıp, bol suda yıkayın. Bir tencerede iki buçuk su bardağı su ile birlikte kısık ateşte haşlayın. Yağ, tozşeker ve 2 çay kaşığı safranı ekleyip, kaynatın. 3 çorba kaşığı nişastayı çok az su ile ezip, yarım paket vanilin ile birlikte bu karışıma ilave edin. Hafif koyulaşınca ateşten alın. Kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL