Tombul(kapalı)Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAYA ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden
yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru yuvarlak şekilde unla birlikte açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarana dek pişirip çıkarın. Hamurların üst kısımlarından bıçakla kesip içlerine kavurmayı paylaştırın. Tekrar fırına verip üstleri ve altları kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerlerine tereyağı sürdükten sonra, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL