Tahinli Kuru Baklava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAMUR için yoğurma kabına un ve sirkeyi alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı ince olacak şekilde merdaneyle açın. 1 adet yufkanın üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirin ve diğer yufkayı üzerine kapatın. Yufkanın karşılıklı kenarlarını 4 parmak olacak şekilde içeri doğra katlayıp, yufkaya kare şekli verin. Üzerine tahinin yarısı, toz şekerin yarısı ve en üste de fındık ile cevizin yarısını serpin. Rulo şeklinde sarın ve hamurdan baklava dilimleri kesin. Kalan 2 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerlieri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ile birlikte tarçın da serpebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL