Susam Şekeri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TOZŞEKERİ bir tencereye koyun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hafif karamel rengi alana dek pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve susamı ekleyin. Tozşekerin sıcaklığı ile susamın kavrulmasını sağlayın. Karışımı alüminyum folyo serili genişçe bir kaba dökün. Üzerine alüminyum folyo serip, düz bir tabak veya tepsi ile bastırarak yayılmasını sağlayın. Soğuduktan sonra kırarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL