Silor

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SU, tuz ve yumurtayı derin bir kaba alın. Kulak memesinden sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. 6 adet bezeye ayırın ve her birini ince olacak şekilde oklava ile açın. Daha sonra sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Yufkaları rulo yapın ve 3 parmak genişliğinde kesip, 180 derece fırında kurutun (kuruyan yufka parçalarını kışın kullanmak üzere serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz). Yufka parçalarını et suyunda ıslatıp, kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Üzerine az tuz ile çırptığınız
    yoğurdu, en üste de tereyağında yaktığınız pul biberi gezdirin ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...