Saray Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE köfte malzemelerini derin bir kaba koyup iyice yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 1 saat dinlendirin. Harcı 2'ye bölüp avuç ve parmaklarınızla şekil vererek tahta çubuklara geçirin. Tekrar buzdolabında bekletin. Konkase sos için, soğan ve sarımsakları incecik doğrayın. Bir tavada yağı eritip soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. İnce doğranmış biber ve domatesleri ekleyip tuzunu ve biberini ayarlayın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Etleri mangalda veya tavada kızartın. Konkase sosu toprak kaba yayın. Etleri lavaşa sarıp sosun üzerine yerleştirin. Üzerine süzme yoğurdu gezdirin. Tereyağını eritip pul biberi yakın ve yoğurdun üzerine gezdirin. En üste fıstık serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...