Safranbolu Usulü Zerde
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İçine karanfilleri attığınız dört kase suda, pirinçleri uzayıncaya kadar haşlayın. Bir gece önceden ıslattığınız nohutları da ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar haşlayın. Diğer tarafta, su ile şekeri bir taşım kaynatarak ağdalandırın. Nohutu ve hazırladığınız ağdayı, haşlanmakta olan pirinçlerin üzerine ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra sulandırdığınız 2 kaşık nişastayı, karıştırarak yavaş yavaş pirinçlere ekleyin. Nişasta kokusu giderilinceye kadar kaynadıktan sonra, tencereyi ocaktan alın. Çok az miktarda ılık suda 15 dakika bekletip, kaşıkla ezerek rengini iyice çıkardığınız safranı tencereye ekleyip karıştırın. Zerdeyi kaselere alıp soğumaya bırakın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL