Peynirli Mısır Unu Kuymağı

Sevgili Zengin Ongan'ın tarifine göre kuymağın yağı üzerine çıktığında kıvama gelip pişmiş olacaktır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Orta boy bir tencerede ve ya geniş bir tavada yağı eritin. Orta ısılı ateşte yağ eriyinceye kadar bekleyin.üzerine suyu ekleyip tuzunu ilave edin. Tuzlu ve yağlı su kaynamaya başlayınca mısırununu azar azar ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Mısırunu kaynamaya başlayınca tel tel ayırdığınız peynirleri içine ekleyin. Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kısın. Yine sık sık karıştırarak peynir eriyinceye dek kuymağı pişirin. Peynir eriyince kuymağı ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...